Sora: Η Συναρπαστική Δημιουργία της OpenAI που Εντυπωσιάζει

Το Sora μπορεί να δημιουργήσει βίντεο από κείμενο ή από μια εικόνα. Για παράδειγμα, αν του πούμε ότι θέλουμε ένα βίντεο με ένα σκυλί που μιλάει στο τηλέφωνο, το Sora μπορεί να το κάνει πραγματικότητα. Έτσι, μπορεί να δημιουργήσει ταινίες χωρίς πραγματικούς ηθοποιούς. Και αυτές οι ταινίες μπορεί να είναι τόσο ρεαλιστικές που να φαίνονται σαν να είναι αληθινές. Όπως το ChatGPT μπορεί να γράψει κείμενα, το Sora μπορεί να κάνει κάτι παρόμοιο με εικόνες και βίντεο.

Η νέα τεχνολογία αυτή μπορεί να φέρει αλλαγές στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, και ακόμα και στη διαφήμιση, επειδή μπορεί να δημιουργήσει ταινίες και βίντεο που φαίνονται πραγματικά, χωρίς πραγματικούς ηθοποιούς. Αυτό έχει προκαλέσει ανησυχίες για το αν θα μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε αν ένα βίντεο είναι αληθινό ή ψεύτικο στο μέλλον.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι η πιθανή δημιουργία βίντεο με ψευδείς ειδήσεις, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη για διάφορα θέματα. Αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες στην κοινωνία.