Avatar εικονικής πραγματικότητας: Μια ρομποτική εμπειρία μίμησης

Επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια Κορνέλ και Μπράουν έφτιαξαν ένα ρομπότ που ονομάζεται VRoxy. Δεν είναι οποιοδήποτε ρομπότ. είναι ιδιαίτερο γιατί μπορεί να λειτουργήσει με εικονική πραγματικότητα. Φανταστείτε ότι φοράτε αυτά τα γυαλιά VR που σας κάνουν να νιώθετε ότι βρίσκεστε σε έναν διαφορετικό κόσμο. Με το VRoxy, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα γυαλιά για να ελέγξετε ένα ρομπότ σε άλλο μέρος.

Έτσι, εάν είστε στο δωμάτιό σας φορώντας αυτά τα γυαλιά και έχετε το VRoxy, μπορείτε να συνεργαστείτε με τους φίλους σας που βρίσκονται μακριά σε ένα άλλο δωμάτιο. Είναι σαν να είστε όλοι μαζί στο ίδιο μέρος, παρόλο που δεν είστε.

Το VRoxy μπορεί να κάνει δύο βασικά πράγματα. Πρώτον, μπορεί να σας δείξει τι συμβαίνει στη αίθουσα σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορείτε να βλέπετε και να μιλάτε με τους φίλους σας σαν να είστε πραγματικά εκεί. Δεύτερον, μπορεί να σας βοηθήσει να μετακινηθείτε σε αυτό το δωμάτιο, σχεδόν σαν τηλεμεταφορά, ώστε να μπορείτε να πάτε γρήγορα όπου θέλετε.

Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι το VRoxy κάνει αυτά τα πράγματα αυτόματα, οπότε δεν χρειάζεται να το ελέγχετε μόνοι σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εστιάσετε στη συνεργασία με τους φίλους σας αντί να κατευθύνετε το ρομπότ.

Το άτομο που έφτιαξε αυτό το ρομπότ, ο Mose Sakashita, λέει ότι η χρήση του VRoxy σάς επιτρέπει να συνεργάζεστε με άλλους σε έναν μεγάλο χώρο, ακόμα κι αν βρίσκεστε σε ένα μικρό δωμάτιο.

Το ρομπότ μπορεί επίσης να αντιγράψει τις κινήσεις και τις εκφράσεις σας, όπως αν κουνάτε το κεφάλι σας ή κοιτάτε κάτι. Διαθέτει κάμερα για να βλέπεις ολόγυρα, οθόνη που δείχνει το πρόσωπό σου και ρόδες για να κινείσαι.

Στο μέλλον, θέλουν να δώσουν στη VRoxy βραχίονες ρομπότ, ώστε να μπορείτε να αλληλεπιδράτε με πραγματικά πράγματα σε αυτόν τον μεγάλο χώρο. Αυτό το project έλαβε υποστήριξη από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών και το Ίδρυμα Nakajima.

Επεξεργασία