GPT-4. Μια προεπισκόπηση

0
gpt4

Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε από τον ερευνητικό οργανισμό OpenAI (Η διεπαφή βασίζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολύπλοκα γλωσσικά μοντέλα που έχουν δημιουργηθεί ποτέ, εκπαιδευμένο σε 175 δισεκατομμύρια σημεία δεδομένων.


GPT-4: Ο διάδοχος του GPT-3

Δεν είναι μυστικό ότι η OpenAI αναπτύσει το GPT-4, το διαδόχο του GPT-3. Οι φήμες λένε ότι το GPT-4 θα είναι πολύ πιο ισχυρό και ικανό από τον προκάτοχό του, με έναν αριθμό παραμέτρων να αυξάνεται στην περιοχή των 100 τρισεκατομμυρίων σημείων δεδομένων. Αν και αυτό έχει αμφισβητηθεί από τον Σαμ Άλτμαν, Διευθύνων Σύμβουλο της OpenAI.

gpt4


Το GPT-4 είναι ήδη ανάμεσά μας


Είναι αβέβαιο αν υπάρχει ήδη GPT-4. Ωστόσο, ορισμένοι υποθέτουν ότι το GPT-4 τροφοδοτεί τη νεοεισερχόμενη λειτουργικότητα ChatGPT μέσα στη μηχανή αναζήτησης της Microsoft. Αυτός είναι ένας ισχυρισμός που έχει νόημα δεδομένου ότι η Microsoft είναι τώρα ο μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος της OpenAI με επένδυση δέκα δισεκατομμυρίων $. Αν και το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο μόνο σε χρήστες που συμμετέχουν σε λίστα αναμονής, η Microsoft έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να το ανοίξει σε εκατομμύρια χρήστες πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου.


Τι κάνει το GPT-4 διαφορετικό;

Ένα από τα ερωτήματα που πολλοί άνθρωποι έχουν είναι, “πώς διαφέρει το GPT-4 από αυτό που έχει έρθει πριν από αυτό;” Φαίρνει την τεχνητή νοημοσύνη πιο κοντά στο να γίνει πιο βαθιά από τη φωτιά ή την ηλεκτρική ενέργεια, με τα λόγια του Διευθύνοντος Σύμβουλου της από την άποψη του αντίκτυπου που θα έχει στην κοινωνία; Αν και τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, πολλές αναφορές δείχνουν ότι το GPT-4 είναι έτοιμο για κυκλοφορία και μπορεί να δει το φως της ημέρας έξω από τα ερευνητικά εργαστήρια του OpenAI φέτος.


Βελτίωση της αποτελεσματικότητας του GPT-4

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του είναι η ικανότητά του να παράγει τόσο ανθρώπινες γλώσσες όσο και γλώσσες υπολογιστών. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί εύκολα να δημιουργήσει κώδικα υπολογιστή σε μια ποικιλία γλωσσών προγραμματισμού, συμπεριλαμβανομένων Javascript, Python και C++. Νωρίτερα φέτος, η OpenAI προσλάμβανε ενεργούς προγραμματιστές και προγραμματιστές λογισμικού και συγκεκριμένα, προγραμματιστές με ικανότητες στη χρήση της ανθρώπινης γλώσσας για να περιγράψουν τι κάνει ο κώδικας τους.


Αυτό οδηγεί πολλούς να προβλέψουν ότι μελλοντικά προϊόντα, θα ωθήσουν ακόμα περισσότερο την τεχνητή νοημοσύνη για να σπάσουν νέα όρια όταν πρόκειται για τη δημιουργία κώδικα υπολογιστών. Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας του αλγόριθμου θα μειώσει το λειτουργικό κόστος του GPT-4 και, κατά πάσα πιθανότητα, του ChatGPT. Αυτό θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας εάν πρόκειται να γίνει τόσο ευρέως χρησιμοποιούμενο όσο οι πιο δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης, όπως ορισμένοι προβλέπουν.


GPT-3 εναντίον Megatron 3

Μερικοί εμπειρογνώμονες έχουν επισημάνει το γεγονός ότι ένα ανταγωνιστικό μοντέλο μεγάλης γλώσσας γνωστό ως Μέγκατρον 3 εκπαιδεύεται σε σημαντικά περισσότερα δεδομένα από το GPT-3, αλλά δεν ξεπερνά την πλατφόρμα OpenAI στις δοκιμές ως απόδειξη ότι το μεγαλύτερο δεν είναι πάντα καλύτερο στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης.


Το μέλλον της Generative AI

Υπήρξαν κάποιες εικασίες ότι η επόμενη εξέλιξη της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης θα περιλαμβάνει έναν συνδυασμό της δημιουργίας κειμένου του GPT-3 με τις δυνατότητες δημιουργίας εικόνας του DALL-E της OpenAI. Ωστόσο, η OpenAI πρόσφατα αποκάλυψε ένα νέο έργο που ονομάζεται Codex, το οποίο χρησιμοποιεί GPT-3 για να δημιουργήσει κώδικα σε φυσική γλώσσα.
Συμπερασματικά, έχει ήδη κάνει σημαντικό αντίκτυπο στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης και με την επερχόμενη έκδοση του οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

Αφήστε μια απάντηση