Δημιουργήθηκε ένα νέο ρομποτικό σύστημα με πόδια που μπορεί να ντριμπλάρει μια μπάλα ποδοσφαίρου υπό φυσικές συνθήκες. Το ρομπότ χρησιμοποιεί ένα μείγμα ανίχνευσης και υπολογιστών για να προσαρμοστεί σε διαφορετικά εδάφη, όπως άμμο, χαλίκι, λάσπη, χιόνι και γρασίδι. Μπορεί επίσης να ανακτήσει την μπάλα μετά από πτώση και να περιηγηθεί σε άγνωστα εδάφη. Το ρομπότ εκπαιδεύτηκε χρησιμοποιώντας ενισχυτική μάθηση, πράγμα που σημαίνει ότι έμαθε λαμβάνοντας ανταμοιβές για επιτυχημένη ντρίμπλα και αρνητική ανατροφοδότηση για λάθη. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν προσομοίωση για να δημιουργήσουν μεγάλες ποσότητες δεδομένων και να βελτιώσουν την απόδοση του ρομπότ.


Ο στόχος της ανάπτυξης ρομπότ με πόδια είναι να παρέχει αυτονομία σε δύσκολα και πολύπλοκα εδάφη που είναι επί του παρόντος πέρα από τα σημερινά ρομποτικά συστήματα. Η ντρίμπλα μιας μπάλας ποδοσφαίρου επιβάλλει περισσότερους περιορισμούς στην κίνηση και την ικανότητα του ρομπότ να διασχίζει διαφορετικά εδάφη από το να περπατά μόνο του.

Το ρομπότ έχει αισθητήρες που του επιτρέπουν να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον, ενεργοποιητές που του επιτρέπουν να ασκεί δυνάμεις και να κινεί τον εαυτό του και τα αντικείμενα, και έναν υπολογιστή που επεξεργάζεται τα δεδομένα. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι αυτή η τεχνολογία θα επιτρέψει στα ρομπότ να βοηθήσουν τους ανθρώπους σε σενάρια έρευνας και διάσωσης σε δύσκολα εδάφη όπως αυτά που επηρεάζονται από φυσικές καταστροφές όπως πλημμύρες ή σεισμοί.

Η ανάπτυξη των ρομπότ με πόδια έχει μακρά ιστορία, που χρονολογείται τουλάχιστον από το 1992, όταν ένας Καναδός καθηγητής σημείωσε για πρώτη φορά την ιδέα σε μια εργασία με τίτλο «On Seeing Robots». Η ιδέα κέρδισε την παγκόσμια προσοχή και οδήγησε στη δημιουργία του Robot J-League και του RoboCup, που προώθησε τη χρήση του ποδοσφαίρου για την προώθηση της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Η ανάπτυξη ρομπότ με πόδια που μπορούν να εκτελούν σύνθετες εργασίες όπως η ντρίμπλα μιας μπάλας ποδοσφαίρου υπό φυσικές συνθήκες αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόοδο στη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη. Έχει τη δυνατότητα να επιτρέψει στα ρομπότ να εκτελούν εργασίες που προηγουμένως ήταν αδύνατες ή πολύ επικίνδυνες για να αναλάβουν οι άνθρωποι.