Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανακοινώνει ολοκληρωμένα μέτρα για τον μετριασμό των απειλών ΤΝ

Υπάρχουν κάποια νέα σχετικά με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που ανακοίνωσε κάτι σημαντικό σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη (AI). 

Ο λόγος που συνέβη αυτό είναι για να βεβαιωθούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι ασφαλής και δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα. Θέλουν να θεσπίσουν κανόνες και να διασφαλίζουν ότι οι άνθρωποι που τη δημιουργούν ακολουθούν δοκιμές ασφαλείας και μοιράζονται τα αποτελέσματα με την κυβέρνηση. Είναι σαν να υπάρχουν κανόνες για έναν νέο τύπο τεχνολογίας.

Ανησυχούν επίσης για κάποια τρομακτικά πράγματα. Δεν θέλουν να χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη για την παραγωγή επικίνδυνων πραγμάτων όπως επιβλαβή μικρόβια και θέλουν να εμποδίσουν τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να εξαπατήσουν άλλους.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Αυτό είναι το μεγαλύτερο βήμα που έχει κάνει ποτέ η κυβέρνηση για να προστατεύσει τους ανθρώπους από τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να φέρει η τεχνητή νοημοσύνη. Η Αντιπρόεδρος, Kamala Harris, προχωράει σε μια συνάντηση με άλλους σημαντικούς ηγέτες από διάφορες χώρες για να μιλήσει για την τεχνητή νοημοσύνη και τους κινδύνους της.

Αυτή η συνάντηση έχει να κάνει με ένα εξαιρετικά προηγμένο είδος τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται «Border AI». Οι άνθρωποι ανησυχούν για αυτό γιατί μπορεί να κάνει καταπληκτικά πράγματα, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα όπως να αφαιρέσει θέσεις εργασίας και να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς. Οι ηγέτες λένε ότι χρειαζόμαστε καλύτερους κανόνες και γνώσεις σχετικά με το Border AI επειδή είναι ισχυρή και πρέπει να την ελέγχουμε προσεκτικά.