Η φιλοσοφία της Apple

Πρόοδος AI της Apple

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου WWDC της Apple, η εταιρεία τόνισε τις προόδους της στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τη μηχανική μάθηση (ML).

Η προηγούμενη θέση της Apple

Ενώ άλλες εταιρείες όπως η Microsoft, η Google και η OpenAI αγκάλιασαν τεχνολογίες αιχμής ML, η Apple φαινόταν λιγότερο εμπλεκόμενη.

Ανακοίνωση της Apple

Τη Δευτέρα 5/6/2023, η Apple έκανε σημαντικές ανακοινώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας βελτιωμένης λειτουργίας αυτόματης διόρθωσης iPhone που βασίζεται σε ένα πρόγραμμα μηχανικής μάθησης. Χρησιμοποιεί ένα μοντέλο γλώσσας, παρόμοιο με το ChatGPT, και μαθαίνει από τον χρήστη για να βελτιώσει την ακρίβεια.

Βελτίωση αυτόματης διόρθωσης

Ο επικεφαλής λογισμικού της Apple, Craig Federighi, αστειεύτηκε για την τάση του αυτόματου διορθωτή να αντικαθιστά ορισμένες λέξεις. Η βελτιωμένη λειτουργία θα μάθει τις προτιμήσεις των χρηστών, προσαρμόζοντας τις συνήθειες πληκτρολόγησης τους.

Επικεντρωθείτε στο AI και το AR

Ενώ το νέο ακουστικό επαυξημένης πραγματικότητας, Vision Pro, κέρδισε την προσοχή, η Apple επέδειξε τη δέσμευσή της για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ML και AI. Στόχος ήταν να βελτιώσει μια δυνατότητα που χρησιμοποιούν καθημερινά ένα δισεκατομμύριο κάτοχοι iPhone.

AI στη συσκευή

Σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές που χρησιμοποιούν φάρμες διακομιστών και μεγάλες ποσότητες δεδομένων, η Apple προτιμά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης στη συσκευή. Η νέα δυνατότητα αυτόματης διόρθωσης εντυπωσιάζει επειδή εκτελείται απευθείας στο iPhone, μειώνοντας την ανάγκη για εκτεταμένη συλλογή δεδομένων.

Η Πρακτική Προσέγγιση της Apple

Η Apple αναφέρεται στη «μηχανική μάθηση» αντί για «τεχνητή νοημοσύνη» και εστιάζει στα πρακτικά χαρακτηριστικά που επιτρέπει η τεχνολογία. Αποφεύγει να συζητά συγκεκριμένα μοντέλα, δεδομένα εκπαίδευσης ή μελλοντικές βελτιώσεις.

Παράδειγμα χαρακτηριστικό:

Το AirPods Pro. Η Apple παρουσίασε μια βελτίωση στο AirPods Pro που απενεργοποιεί αυτόματα την ακύρωση θορύβου κατά τη διάρκεια των συνομιλιών. Αν και δεν αναφέρεται ρητά ως ML, βασίζεται σε μοντέλα AI για την επίλυση του προβλήματος.

Ψηφιακά πρόσωπα και νευρωνικά δίκτυα

Η δυνατότητα Digital Persona της Apple δημιουργεί μια εικονική αναπαράσταση του προσώπου και του σώματος του χρήστη κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τα ακουστικά Vision Pro. Η εταιρεία ανέφερε επίσης άλλα χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούν νευρωνικά δίκτυα, όπως η αναγνώριση πεδίων σε αρχεία PDF.

Λειτουργία αναγνώρισης κατοικίδιων ζώων

Η Apple έλαβε ενθουσιώδη χειροκρότημα για μια λειτουργία μηχανικής μάθησης που προσδιορίζει τα κατοικίδια των χρηστών και οργανώνει τις φωτογραφίες κατοικίδιων σε έναν ειδικό φάκελο.