Επαυξημένη πραγματικότητα με Avatar που υποστηρίζονται από AI

Η Spheroid είναι μια εταιρεία που έχει αναπτύξει μια τεχνολογία που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν τρισδιάστατα ψηφιακά avatar των εαυτών τους ή άλλων χαρακτήρων και να τους ζωντανεύουν στην επαυξημένη πραγματικότητα (AR) χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Αρχικά, οι χρήστες θα δημιουργούσαν ένα τρισδιάστατο μοντέλο του χαρακτήρα που θέλουν να ζωντανέψουν, είτε σχεδιάζοντάς το οι ίδιοι είτε χρησιμοποιώντας προκατασκευασμένα πρότυπα. Μόλις δημιουργηθεί το μοντέλο, θα μεταφορτωθεί στην πλατφόρμα του Spheroid όπου θα υποβληθεί σε επεξεργασία και βελτιστοποίηση για χρήση σε AR.

Στη συνέχεια, ο χρήστης θα επέλεγε τις ενέργειες και τις συμπεριφορές που θέλει να εκτελέσει το avatar, όπως ομιλία, περπάτημα ή αλληλεπίδραση με αντικείμενα. Η τεχνολογία AI του Spheroid θα αναλάβει στη συνέχεια και θα εμψυχώσει το avatar σε πραγματικό χρόνο, με βάση τις εισόδους του χρήστη και το περιβάλλον γύρω τους.

Για να δουν το avatar, οι χρήστες θα πρέπει να έχουν μια συσκευή που να μπορεί να εμφανίζει AR, όπως ένα smartphone ή tablet. Στη συνέχεια θα έστρεφαν την κάμερα της συσκευής τους σε μια καθορισμένη τοποθεσία και το avatar θα εμφανιζόταν στον πραγματικό κόσμο, αλληλεπιδρώντας με το περιβάλλον και εκτελώντας τις ενέργειες που έχουν προγραμματίσει ο χρήστης.

Η τεχνολογία πίσω από τα avatars AI του Spheroid βασίζεται στη μηχανική μάθηση, έναν τύπο τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπει στους υπολογιστές να μαθαίνουν και να βελτιώνουν την απόδοσή τους με την πάροδο του χρόνου. Οι αλγόριθμοι AI του Spheroid αναλύουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων και τα χρησιμοποιούν για να κάνουν προβλέψεις σχετικά με το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρεται το avatar σε διαφορετικές καταστάσεις. Καθώς περισσότερα δεδομένα τροφοδοτούνται στο σύστημα και περισσότεροι χρήστες αλληλεπιδρούν με τα avatar, το AI γίνεται όλο και πιο ακριβές και ικανό να προσαρμοστεί σε νέα περιβάλλοντα και σενάρια.

Η τεχνολογία του Spheroid έχει ένα ευρύ φάσμα πιθανών εφαρμογών, από ψυχαγωγία και παιχνίδια μέχρι εκπαίδευση και κατάρτιση. Για παράδειγμα, ένας δάσκαλος θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα avatar για να λειτουργεί ως εικονικός βοηθός στην τάξη, απαντώντας σε ερωτήσεις των μαθητών και παρέχοντας ανατροφοδότηση σε πραγματικό χρόνο. Μια εταιρεία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει άβαταρ για να εκπαιδεύσει τους υπαλλήλους σε νέο εξοπλισμό ή διαδικασίες ή για να παρέχει εικονική εξυπηρέτηση πελατών.

Συνοπτικά, η τεχνολογία του Spheroid επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν τρισδιάστατα ψηφιακά είδωλα και να τα ζωντανεύουν στο AR χρησιμοποιώντας AI. Τα avatar μπορούν να προγραμματιστούν ώστε να εκτελούν μια ποικιλία ενεργειών και συμπεριφορών και οι κινήσεις και οι αλληλεπιδράσεις τους με το περιβάλλον ελέγχονται από τους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης του Spheroid. Η τεχνολογία έχει πολλές πιθανές εφαρμογές σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών και τομέων.